Един милиард се надигат срещу насилието (видео)

Животът

10-02-2015, 18:33

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варна танцува за справедливост

В деня на влюбените, хора от над 200 държави ще танцуват, в знак на протест срещу насилието, под надслов "Един милиард се надигат" (ONE BILLION RISING). За трета поредна година България, чрез танцов флашмоб, ще изрази своята съпричастност, към жертвите и ще призовем за общество без насилие.

Всички желаещи да се присъединят към милионите активисти по целия свят, могат да го направят на 14 февруари, от 15:00 ч., в Гранд Мол, етаж 2. Кампанията ще започне с боди арт, снимки и още изненади. От 16:30 ч. започват танци на песента на кампанията "Brake the chain"– разчупи оковите. Хореографията е лесна и подходяща за всеки, уточняват организаторите.

Инициативата ONE BILLION RISING се провежда за 17-та поредна година. Поводът е изследване на ООН, според което повече от един милиард жени и момичета по света, са били жертва на насилие поне веднъж в живота си. България се включва за трета поредна година, с инициативи във Варна, Бургас и София.

Организатори на събитието във Варна са Prem Intenational – School of transformational yoga, с подкрепата на ORV media, Grand Мall Varna, Неформална група Pink Glasses, Национална програма за младежта, Младежки информационно-консултантски център - Варна, Младежки информационно-консултантски център - Варна на младите, Министерство на младежта и спорта.