Дъщерята на Дънката съветва варненски депутат

Новините

11-02-2015, 16:38

Снимка:

ББЦ

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Теа Славова наскоро е завършила международно право в Швейцария

Дъщерята на варненския бизнесмен Даниел Славов-Дънката съветва народния представител от морския град Георги Ковачев. Името на Теа Славова фигурира в списъка на нещатните сътрудници на депутата от "България без цензура", съобщава Дарик. Консултациите, които му дава тя, са в областта на законодателството.

Ковачев обясни, че Теа Славова наскоро е завършила международно право в Швейцария и именно заради липсата на такива специалисти във Варна той се е спрял на нея. Младата жена го съветва от разстояние, тъй като продължава да живее в чуждата държава. За консултациите си тя не получава възнаграждение, добави още Ковачев.

Данаил Славов-Дънката беше един от арестуваните при операция "Медузи", разследването по която беше прекратено. Бизнесът му е свързан със строителството.

Славова е един от тримата нещатни сътрудници на Ковачев заедно с Георги Георгиев и съпартиеца му Маломир Кръстев, които го консултират по икономическите въпроси.

Бившият кмет на Вълчи дол Веселин Василев е добавен сред сътрудниците на депутата Пламен Манушев. Ексградоначалникът дава съвети в областта на регионалното развитие на народния представител от ГЕРБ, който в областта на външната политика разчита на помощ от директора на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна Павлин Петков.

Като съветник по здравната политика д-р Красимир Петров (ГЕРБ) е посочил Олга Томова-Куцарова.

Радан Кънев (Реформаторски блок) е избрал за сътрудници бившия лидер на СДС Екатерина Михайлов – в областта на законодателството, и съпартиеца си от ДСБ Борис Гюров – по социално-икономическа политика.

Емил Димитров (Патриотичен фронт) се консултира с Пепа Гроздева за икономическата и бюджетната политика.