3Cycle разказват във Варна музикални разкази от изтока до запада

Варна Лайф

12-02-2015, 09:18

Снимка:

3Cycle, личен архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

17 февруари, 19:30 ч: Концертът е в Градската художествена галерия

Музикантите от 3Cycle гостуват за първи път във Варна. Концертът е на 17 февруари, вторник, от 19:30 часа в Градската художествена галерия и е част от програма по случай 60 години дипломатически отношения между България и Индия.

Триото музиканти събира в едно мелоса на различни географски ширини и култури от изтока до запада.

Трисайкъл (3Cycle) е метафорично превозно средство, водено от трима в хармония към техните мечти. Видели в сънищата си, как някога са теглили своята, подобна на индийска рикша, триколка по прашните пътища на изтока и как са разказвали истории на пътници за кармичните цикли на живота, за свещеното пространство на мандала или как са пели песни, чути от странници, пресекли техния път.

3Cycle са:

Maрая Христова-Дайкстра: цигулка, вокал

Марина Великова: фагот, хармониум, тампура, вокал

Стефан Христов: табла, тъпан, рецитация

Музиката им съдържа елементи от северната индийска класическа традиция, храмовите далекоизточни песнопения, тихо се влива в българска народна песен, а в "Копаница" се разпознават рецитациите на сричките и импровизациите на индийската табла. Класическото звучене на цигулката и фагота контрастират на таблата, а звукът на хармониума се слива с ритъма на българския тъпан. С музикалните разкази на 3Cycle ще пътувате по далечни земи и ще се завръщате у дома.