Черно море мачка в Пловдив

Спорт

14-02-2015, 18:34

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Моряците" удариха Локомотив в Елитната група до 17 г.

Юношите на Черно море успяха да победят с минималното 1:0 при гостуването си на Локомотив (Пд) в мач от 23-ия кръг в Елитната група до 17 г.

Двубоят се игра на изкуствения терен в парк „Лаута“, като първото полувреме бе равностойно и двата тима не успяха да си отбележат гол. В началото на втората част Валери Христов бе спънат в наказателното поле и рефера отсъди дузпа за „моряците“. Зад топката застана потърпевшия футболист, но ударът му бе отразен от стража на Локомотив.

По-добрата игра на гостите даде резултат в 65-ата минута, когато влезлият като резерва Илиян Илиев прати топката в мрежата, засичайки центриране на Слави Славов.

До края опасности и пред двете врати не липсваха, като и Черно море и „смърфовете“ пропуснаха по едно положение.

След двубоя наставника на варненци Калоян Георгиев заяви, че е доволен от успешния старт на втория дял на първенството, въпреки отсъствието на топреализатора на тима Валентин Йосков.

Веднага след мача, трима играчи на Черно море – Валери Христов, Павел Евтимов и Кристиян Събев се присъединиха към лагер-сбора на националния отбор в тази възрастова група в Правец.

Иначе победата доближи „моряците“ само на 3 точки от втория в класирането Литекс, който допусна изненадващо домакинско поражение от Несебър с 0:1. В следващия кръг Черно море е домакин на Векта (Пд), а двубоят ще се играе на 22 февруари от 10.30 часа на терена под Аспаруховия мост във Варна.

Съставът на Черно море: Павел Евтимов, Светослав Павлов, Цанко Иванов, Николай Николаев, Марин Сираков, Костадин Димитров, Кристиян Събев, Николай Богданов, Валери Христов, Слави Славов, Румен Касабов (Илиян Илиев, Габриел Атанасов, Владислав Данков, Мартин Петров).