Домашни кучета без каишка нападат спортуващи в Морската

Хората искат камери в крайморския парк, за да се стреснат недобросъвестните стопани

Домашни любимци без каишка се спускат на спортуващи варненци в Морската градина. За това сигнализира читател на Varnautre.bg. "Сутрин се разхождат кучета без намордници и каишки от собственици, който си мислят че са безнаказани. Въобразяват си че, те са прави и могат да разхождат животните си без да са вързани", обясни възмутеният гражданин.

По думите много често свободно разхождащите се четириноги скачат по нищо неподозиращи варненци, които сутрин тичат за здраве в парка. "Такива инциденти вече са ставали и е възможно да се случат пак", прогнозира той.

Преди известно време млада варненка също разказа пред Varnautre.bg, за проблеми  в Морската градина със свободно пуснато куче. Жената няколко пъти направила забележка на стопанина, но той я заплашил, че ще насъска кучето си срещу нея. "Не е виновно животното, а стопанинът му. И аз съм собственик на куче, но никога не съм си позволявала да го пускам свободно в парка", разказа младата жена. 

Потърпевшите настояват общинска полиция или инспектори от "Обществен ред" да направят хайка за недобросъвестните стопани сутрин рано. "Ако го направят, ще им се наложи да пишат актове до следващия ден", обясняват образно количеството на нарушителите недоволните спортуващи. 

Потърпевшите настояват и за монтиране на камери в Морската градина. Така собствениците, които си пускат кучетата свободно щели да се стреснат.