Намериха "магазин" за наркотици в мазе на метри от Полицията във Варна (обновена)

Крими

20-02-2015, 11:46

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продавач на наркотици два пъти ухапа полицай по време на арест

В избата на ул. "Преслав" е открито и оръжие. Търговецът на дрога остава зад решетките

Хайка за наркотици излови варненец, който държи дрога в мазе на метри от Полицията в морската столица. Акцията по задържането е проведена на 18 февруари, по обед. Оперативно-издирвателните дейности завели униформените до в избено помещение на ул. "Преслав", която е на няколко крачки от сградата на ОД на МВР във Варна. В избата са намерени и иззети 2,06 гр производно на амфетамин, 0,6 гр марихуана, две електронни везни, разглобен преправен газов пистолет и 4 броя боеприпаси.

Избеното помещение е обитавано от 28-годишен мъж с инициали С.С. Той е криминално проявен и осъждан. Мъжът е задържан за срок от 72 часа. По случая има образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. На мъжа са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал. 1 от НК и чл. 339, ал. 1 от НК.

Станислав Ст., разследван за притежание на наркотични вещества, предназначени за продажба и на преправен газов пистолет, за който няма разрешително, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража", съобщиха междувременно от Варненския окръжен съд (ВОС).

Разследването срещу 28-годишния мъж е започнало преди дни, след като органите на реда получили информация, че в избено помещение в центъра на Варна се продават и се произвеждат наркотични вещества. Проверка установила, че помещението е отдадено под наем на Станислав. При претърсването на квартирата полицаите  открили и иззели електронна везна, амфетаминови производни, различни химически вещества, марихуана и преправен газов пистолет, който според направената експертиза бил годен да произведе изстрел. Станислав е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна за две тежки, умишлени престъпления - притежание на забранени от закона вещества, предназначени за продажба и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Засега няма повдигнато обвинение за изготвяне на забранени от закона вещества.

Днес Съдът се съобрази с всички събрани доказателства и материали, в това число и с разпита на свидетел, който си купувал дрога от обвиняемия. Преценката им води съда до обосновано предположение, че младият мъж е автор на престъпленията, за които се разследва. Съвсем реална е и опасността Станислав да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. Този извод съдът черпи от свидетелството му за съдимост. Спрямо обвиняемия има 4 наказателни производства за престъпления от общ характер. Последното от тях е влязла в сила на 8 декември миналата година условна присъда (6 месеца затвор, отложени с 3 години изпитателен срок) на ВРС, отново за притежание на наркотици. Именно в изпитателния срок на това наказание Станислав е възстановил престъпната си дейност.

След като определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Станислав Ст., разследван за притежание на наркотични вещества, предназначени за продажба и на преправен газов пистолет, ВОС му даде възможност да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 24 февруари 2015 година от 10:00 часа.