Изкушихме Париж с шоколад с рози

Животът

23-02-2015, 07:28

Снимка:

Снимка: Министерство на земеделието и храните

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ръчно изработеното лакомство бе представено за първи път

България изкуши Париж с шоколад с розови листенца на Международното селскостопанско изложение SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015, което ще продължи до 1 март. За първи път на форума страната ни се представи с този продукт, който е ръчно изработен. Посетителите можеха да видят директно изработката му на българския щанд. Гостите можаха да опитат и деликатеси от патешко, биовино, натурални сладка, розова вода

Атракция за посетителите са и козметични продукти направени от биорози, лавандула и други. При откриването на нашия щанд земеделският министър Десислава Танева заяви пред изложителите, че тяхното присъствие е много важно за доброто представяне на страната ни на подобни големи форуми. Министерството на земеделието и храните участва за пети път на най-голямото земеделско изложение във Франция, като България е представена от 9 фирми производители.

При срещите си с представителите на фирмите изложителки Танева обясни, че в новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година, ароматни култури, като лавандулата и розите, мoгат да получат значителна финансова подкрепа. Производителите, при кандидатстване ще получат подпомагане в размер на 405 или 557 евро на хектар, в зависимост дали стопанството вече е биологично или е в преход, по мярката за биологично производство.