Спартак отпраща 8 чужденци

Започна сключването на договорите, твърди Фажев

В Спартак ще започнаха сключването на договорите на чужденците. От тима обаче ще трябва да отпратят осем легионери, тъй като според наредбата на БФС в "Б" група могат да играят максимум 15 чужденци от ЕС, поясни Антон Фажев. До този момент в отбора тренираха девет италианци, девет молдовци, четирима румънци и един французин. Кой от тях си тръгват, ще стане ясно най-късно до 3 дни.

"Започна сключването на договорите. Предстои да изпълним още някои административни изисквания, за да станат контрактите факт. Утре или в сряда трябва да картотекираме играчите си. Чрез международния отдел на БФС ще изискаме жълтите карти на чужденците, но дали те ще дойдат до петък, аз не мога да прогнозирам. Останалите седем футболисти в групата от 22-ма души ще са българи, сред които и наши юноши", заяви Антон Фажев.

Припомняме, че до излизане на съдебната регистрация на новия УС той единствен има право да подписва документи в клуба.

Разбра се още, че Спартак 1918 най-вероятно ще играе домакинските си мачове напролет на централния терен в Албена. В клуба са убедени, че ще постигнат споразумение с шефовете на курортния комплекс и до сряда ще заявят стадиона във футболната централа. Според груби сметки един мач в Албена ще излиза на спартаклии над 2000 лева.