Катастрофа за четвърт милион

Животът

24-02-2015, 21:05

Снимка:

© Daily Mail

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Въпреки чудовищния челен сблъсък, никой не е пострадал

Макларън, струващ 250 000 британски лири (около 660 хил. лева - бел. ред.) се удари челно в кабрио на една от най-скъпите улици в Лондон. Суперавтомобилът е почти изцяло унищожен след сблъсъка със Сааб на кръстовище в престижния квартал "Итън Скуеър". Вследствие на удара отломки от двете колите са излетели отвъд пътя, на отсрещния тротоар. Въпреки чудовишнaта катастрофа никой не е пострадал, а лондонската полиция за кратко спря движението в района на инцидента, съобщи Daily Mail. 

Макларън 650 S Спайдър, който ускорява до 120 мили за по-малко от 9 секунди, се е ударил с доста по-скромния като цена Сааб, при десен завой на светофара. Допреди катастрофата суперавтомобилът е бил чисто нов. Колата е била току-що регистрирана в Монако.


В резултат на сблъсъка Макларънът се завъртял. Предният капак на колата е напълно смачкан, разбита е и цялата предна част. След челния удар и от двете коли е започнало да изтича масло, съобщават местните власти. Те са призовали за помощ, в опитите си да изчистят пътното платно.

Саабът е със значително по-малко щети в сравнение със супер скъпото возило. Въздушните възглавници са се отворили и в двата автомобила. Благодарение на тях тежкият инцидент се е разминал без жертви.