Ремонт на ул. "Вяра" и трета лента за бул. "Цар Освободител"

Направиха първа копка на ремонта на парка във "Владиславово"

Първа копка на ремонта на парка в кв. "Владиславово" направиха днес. 600 хил. лв от бюджета на Варна са предвидени за облагородяването на 34 дка. Ремонтът ще включва осветление, преасфалтиране, осигуряване на условия за спорт и за игра на децата, допълнително озеленяване, кошчета, пейки и пр. "Добре е да се помисли и за видеонаблюдение, тъй като често се случва нещата, в които сме инвестирали много пари да се рушат от недобросъвестни хора", коментира кметът на Варна Иван Портних, който направи първата копка, заедно с районния кмет на "Владиславово" Неделчо Михайлов.

Отделно от парите за облагородяването на парка са отделени и 100 хил. лв. за изграждането на огромна детска площадка там. Освен нея ще бъдат ремонтирани и други 32 на територията на "Владиславово", които са стари и амортизирани.

"Когато има разбирателство между кмета на общината и кмета на района нещата се случват. Във "Владиславово" за последната година и половина се направиха толкова неща, колкото не са правени за последните 8 години", коментира Неделчо Михайлов.

Това провокира пък кметът на града да разкаже и за останалите ремонти, които предстоят във "Владиславово". Предстои да бъде ремонтиран бул. "Константин и Фружин" и довършен бул. "Трети март". От района ще тръгва и най-дългата велоалея, която ще минава през ул. "Асен Разцветников" и също през бул. "Трети март". В бюджета има заложени пари за довършване и на последната отсечка от него, както и на ул. "Вярна".

Ремонтът ще започне през септември, тъй като преди това ще разширява бул. "Януш Хуняди" и не е удачно и двата основни маршрута към "Владиславово" да бъдат в ремонт едновременно.

Още тази година ще бъде изградена трета лента на бул. "Цар Освободител" преди кръстовището с ул. "Вяра", за да става по-бързо десния завой за бул. "Трети март". В момента вървят отчуждителни процедури. Проектира се и голямо кръгово кръстовище там. Процедурите по отчуждаването за него обаче са по-тежки и изграждането му ще остане за 2016-та.

В момента кметът на Варна се вози в автобус на градския транспорт, за да провери колко отнема придвижването от "Владиславово" до "Почивка". Целта на експеримента е да стане ясно с колко ще скъси времето за пътуване, след изграждането на скоростното трасе, чието строителство започва следващата седмица.

Очаквайте подробности!