82-годишен дядо отнесе габровка на зебра по "Ген. Колев"

"БМВ" не успя да вземе ляв завой и блъсна мъж и жена на тротоара

82-годишен дядо връхлетя върху 20-годишно момиче от Габрово, което пресичало на пешеходната пътека, научи Varnautre.bg. Нелепият инцидент се разиграва тази сутрин във Варна, около 9:45 на пешеходната пътека на ул. "Генерал Колев" до номер 87. Нищо неподозиращата пешеходка пресичала на зебрата, когато "Фолксваген Поло", управлявано от възрастен човек й внезапно я удря. Случайни минувачи се спускат да помогнат на пострадалото момиче, вдигат го и го отнасят на тротоара, където дочаква бърза помощ и полицията. За щастие габровката не е сериозно пострадала, но е оставена в болницата под наблюдение поради съмнения за комоцио.

Други двама пешеходци станаха жертва на бързак, който не успя да овладее мощното си "БМВ" и връхлетя върху 26-годишна жена от Хасково и мъж на 32 години от село Чернолик. Както Varnautre.bg първи съобщи инцидентът стана на 2 март около 19:20 часа. 27-годишният шофьор не успя да вземе левия завой на ул. "Прилеп", в посока "Ян Палах" и летящата кола забива спирачки на тротоара, отнасяйки пешеходците с лош късмет. Двете жертви са получили контузни наранявания в областта на кръста и крайниците. Прегледани са от лекар, няма опасност за живота им.

Друг възрастен шофьор се срещна челно с дърво заради бързане и превишена скорост. 70-годишният водач излиза от пътя между Варна и Оброчище около 10:25 часа на 1 март, след като губи контрол над автомобила си, навлиза в гората и се блъска челно в дърво. Вследствие на удара водача е получил контузия на гръден кош, няма опасност за живота му.