Здравният министър сменя шефовете на Терапията

Мисия Варна

04-03-2015, 19:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравният министър реже лентички в Терапията

Терапията съперничела на германските болници

Съобщението към болниците е ясно: "Купонът свърши!"

Ръководствата на три големи болници ще бъдат сменени в близките дни, съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов пред депутатите от здравната комисия, цитиран от агенция БГНЕС.

Става дума за Университетските многопрофилни болници "Св. Марина" във Варна, столичната "Св. Анна", в чийто екип бе самият Москов - като старши асистент в Клиниката по анестезиология и "Св. Георги" в Пловдив. Причината за подготвяните промени е, че паричният ресурс на трите лечебни заведения е бил концентриран само в една банка. Става дума за КТБ, в която болниците са държали 25 на сто от авоарите си в разрез с нормативни актове на финансовото министерство.

"Съобщението към болниците е ясно: "Купонът свърши!". Не може да продължава безразборното харчене на пари от болниците, а след това държавата да покрива разходите", заяви Москов.

По думите му за разлика от предишни години през тази директорите на лечебните заведения имат яснота за разпределението на средствата и спокойствието да знаят, че разполагат с гарантиран ресурс. "Когато всеки директор има пред себе си ясната финансова рамка, в която може да влезе, той ще знае как да управлява своя ресурс, а болницата ще се превърне в това, което трябва да бъде", каза още здравният министър.