АБВ ще приеме оставката на Веселин Вучков

Кирил Цочев определи като добра кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи

Румяна Бъчварова е добра кандидатура за министър на вътрешните работи, това заяви зам.-председателят на ПГ на АБВ Кирил Цочев във връзка с предложението на премиера Бойко Борисов новият вътрешен министър да е вицепремиерът Румяна Бъчварова, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

Според Цочев, министър-председателят е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори. "Ще трябва да дадем достатъчната подкрепа на министър-председателя", добави той.

Според него когато един човек решава да си отива, той си отива и от АБВ ще гласуват "за" оставката на Веселин Вучков като вътрешен министър. Той посочи, че АБВ ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че е право на премиера да определи своя екип. По думите му кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи не е изненадваща. "Аз мисля, че хората около министър-председателя Бойко Борисов са достойни и той ще се справи", допълни Велчев.

"Премиерът ще реши това, което е добро за държавата относно смяната на главния секретар и шефа на ДАНС", пък беше коментарът на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Познавайки го добре, смятам, че той ще вземе правилното решение", добави той.