Варненци скочиха срещу незаконен паркинг

Майки с колички се жалват, че трябва да летят

Живеещи в блок 41 на улица "Цар Асен" във Варна сигнализираха, че междублоковото пространство е неугледно и е превърнато в паркинг. Автомобилите спират дори на тротоара пред входовете, което затруднява придвижването на майките с колички, предаде БНТ.

Блокът се намира в централната част на Варна и пространството пред него от години е превърнато в паркинг. Освен това там има офис на служба "Социално подпомагане", на застрахователна компания и на ветеринарна клиника, което също увеличава колите пред входовете. "Едно, че няма тротоари, по които да се върви, второ, не можеш да си излезеш от входа с количка, трябва да летя", казва възмутена Антонина Тонева.

Липсата на добро отводняване също загрозява гледката пред блока след всеки дъжд. "Тука става едно море, това и на сметище се е обърнало, там се намират храстите, които се използват и като градска тоалетна", описва Огнян Калоянов.

Потърпевшите са писали 4 писма до Общината. Отговорът е, че проблемът има локален характер, а в общинския бюджет за тази година са предвидени пари само за обновяване на детски и спортни площадки. Хората обаче казват, че редовно плащат местните си данъци и искат да живеят в нормална среда.