Никола Спасов: Искам Черно море да играе финал за купата

Решението на БФС за първа и втора шестица е неразумно

Наставникът на Черно море Никола Спасов заяви, че желае неговият отбор да играе финал за Купата на България. Той бе доволен от успеха с 5:0 срещу Локо (ГО), като съжалява, че неговият тим не е вкарал още 4-5 гола през второто полувреме на срещата в Горна Оряховица.

"Очаквах да победим Локомотив, но да си призная чак толкова бързо да си решим мача не съм се надявал. До 20-30 минута приключихме с този 1/4-финален сблъсък. Така трябва да се игра. Съжалявам, че не вкараха още 4-5 гола през второто полувреме. Защото един отбор трябва да играе по един и същ начин независимо от резултата. Това е като забележка към момчетата. Иначе съм доволен от старанието на футболистите, добър мач за нас..".

"Излязох с много добър състав днес. Има разлика между Черно море и Локо (ГО).  Но когато се подценява съперника, се получават и тежки ситуации, както в първия мач с този съперник във Варна. Далеч сме от отборите от "Б" група като единици. На Тича определено имаше подценяване", каза Спасов.

"Хубавото при нас е, че с всеки изминал мач ставаме все по-добри. Вече имам повече избор при определянето на състава. Надявам се да успеем да влезем в първата шестица. Каквото се иска от нас ще го направим. Добре е, че осмислихме пролетта с това продължаване за Купата. Ще направим всичко възможно да си вземем мачовете Локо (Сф) и Хасково до края на редовния сезон. Ще се опитаме и с голова разлика, и с всичко това, което влиза в играта, да го постигнем. Целта ни е да побеждаваме в първенство, за да идват хората на стадиона. Вижда се, че групата е много равностойна, целта ни беше да си вземем мача днес с Локо (ГО), а след това да мислим за първенството", категоричен бе Спасов.

"Вече играем полуфинал, нормално е да имаме амбиции за нещо голямо, за купата на Бълагрия. Мога да си пожелая да играем финал, за да зарадваме хората и да се върне интереса към отбора на Черно море. Това е", каза още наставникът на варненци.

"Не искам да подценявам нито един отбор от втората шестица. Но решението на БФС е неразумно. Да раздели групата на две. Обезсмислят участието на тимовете във втората половина. Няма мотивация. Каква е мотивацията може да имаш, за да се бориш за седмо или осмо място в класирането. Трябва да се вземе решение да се премахне това разделение на две групи", завърши Никола Спасов.