Връхлита ни ледена буря

Животът

06-03-2015, 01:19

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жълт код във Варна за силен вятър, температурите с усещане за минус 13°

Зимата се връща

Жълт, оранжев и червен код в цялата страна. Варна е оцветена в жълто заради обилни валежи и поледица

Бурен вятър, валежи от дъжд и сняг и поледици ни връхлитат днес. Цялата страна е оцветена в жълто, оранжево и червено заради опасното време. Във Варна кодът е жълт. Той е обявен заради очаквани обилни валежи и заледявания. 

Най-опасно е времето в областите Кърджали и Смолян. Там кодът е червен заради очакван бурен вятър и обилен снеговалеж. В оранжево са оцветени Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково. За всички останали области е обявен жълт код.

Във Варна се очакват значителни валежи, като до вечерта дъждът ще премине в сняг. Очаквани количества 25-35 л/кв.м. Ще духа умерен, в Добруджа и по крайбрежието през деня силен североизточен вятър. Минималните температури ще са положителни - между 2 и 7 градуса. Максималните ще са от 4-5 градуса в Лудогорието, до 10-11 в крайните югоизточни райони. Вълнението на морето ще се увеличава и утре след обяд ще е около 4, по северното крайбрежието привечер до 5 бала. Температура на морската вода 5-6 градуса. За Варна минимална температура около 5, максимална около 7 градуса.