Белардели си тръгна от Варна

Италианският "спасител" си искал изхарчените пари

Италианецът Пиетро Белардели си тръгва от Варна, след като днес направи последното си изявление в морската столица. "Спасителят" на Спартак изпитал огромно разочарование от отношението, което срещнал за плановете си в  ПФК Спартак. В последните си думи във Варна Белардели попита кой щял да му върне изхарчените пари.

Ето какво още каза той: "Моите намерения бяха да спася отбора. С тази цел отидоха и в София и направих срещите си там с хора, които да помогнат. Исках да се боря до последно, макар че не бях виновен за ситуацията. Ако нямах добри намерения нямаше да държа 30 души до мен, футболисти и екип и да им плащам хотела. Исках документите от хората в Спартак, но те отказаха да ми ги дадат. Отказват да ми дадат и вещите на момчетата. Господин Фажев изчезна и нямам връзка с него. Личните вещи на момчетата са в съблекалните, а не ми дават достъп до тях. Ще се обърна за съдействие към съда. Тези момчета трябва да си заминат, а нещата им са на стадиона. Излъган съм. Не е истина, че не съм плащал разходите за приятелските срещи. Всичко което трябва съм платил и имам документ за това.

Бях на разговори с ръководството на ФК Раковски. Те също имат проблеми, финансови и кадрови. Срещнах се с президента на клуба, с треньора и с кмета. Всички се съгласихме тези момчета, които доведох във Варна, да подпишат с Раковски. Единствено времето не ни достигна за да се случат нещата. Нямахме достатъчно физическо време. В 4 сутринта вчера тръгнахме от Варна за Раковски и бяхме навреме за срещата. Сроковете на БФС обаче ни объркаха.

По отношение на Общото събрание проведено във Варна, това беше само една демонстрация. По вина на Фажев не успяхме да представим навреме документите в съда за регистрацията. Същият човек и Румен Димов са причината да не се случат и нещата в БФС. Г-н Фажев получи кола, пари и трябваше да пътува за София, но отказа. Съжалявам за доверието на футболистите към мен. В понеделник отново съм в София. Отново ще се опитам да разговарям с хората в БФС. Имам реални доводи за това, които не искам да коментирам сега. Ще обжалвам решението на БФС. Смятам, че все пак имам някакви шансове. Мотивите ми са силни. За всички обвинения, които получих стоя с документите си и с фактурите, които съм събрал. Цял кашон с фактури. Готов съм да ги покажа и да се защитя.

Ядосан съм най-вече на себе си. Искам истината да излезе на бял свят. Най-точни се оказаха ръководителите от БФС, като ми заявиха, че съм го обърнал на молба с цел спасяването на отбора. Те просто ми казаха, че проблемите със Спартак не са от вчера, като заявиха, че има срокове и правила, които трябва да се спазват. Убеден съм, че не съм направил нищо лошо на никой в този град, а постоянно съм критикуван. Институциите също застанаха срещу мен. Изхарчих една сума пари, като дори платих членския внос на всички делегати на Общото събрание. И какво получих насреща? Съгласен съм все още да помагам и да издържам отбора, но ако институциите застанат зад мен. Чувствам се отговорен за тези момчета, за тези деца, които доведох тук. Те дойдоха единствено заради мен. Те са крайно разочаровани от нещата които им се случиха във Варна. Тръгват си с лоши впечатления от града и страната. Исках да работя тук, да създам работни места. Не се получи. Питам институциите в града, моите пари, изхарчените, кой ще ми ги върне ? Благодаря ти, Варна!"