Грандиозно парти с музика на живо открива София Филм Фест във Варна

Варна Лайф

10-03-2015, 13:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Филмът "Пламен" пълни киносалон във Варна

Входът ще бъде свободен, а на бара ще има безплатни високоградусови питиета

Шестото издание на "София Филм Фест" във Варна ще бъде открито на 13 март в 18:00ч. с два филма, посветени на 100 години от арменския геноцид. По традиция откриващите прожекции ще бъдат последвани от грандиозно парти с музика на живо. Практиката на организаторите е да подбират групи, нетрадиционни за такъв вид форуми.

Тазгодишният избор е София Филм Фест във Варна да бъде открит от пънк рок групата Just a product. Входът ще бъде свободен, мястото е фоайето пред билетна каса, а на бара ще има безплатни високоградусови питиета. Парчетата ще бъдат със специално подготвени аранжименти – подходящи за вярната публика на фестивала. Партито е с начален час 10:45, веднага след края на филма "Раната" с режисьор Фатик Акин.

Just a product свирят заедно от далечната 1993 година и са представители на познатата в цяла България варненска пънк рок сцена. През последните години не концертират активно, но отчитат участия на национални събития. Групата е в състав Сашката (барабани), Боби The Bob (бас) и Ростислав Христов (вокал), като последният живее от известно време живее в София и изпълнението им по време на фестивала ще бъде своеобразно завръщане на музикалната сцена, което ще осъществят именно в родния си град. Тъй като част от музикантите участват и в музикалния проект САБОДА, който откри феста миналата година при грандиозен успех – публиката ще може да чуе и няколко парчета от тях.

"Ако другите фестивали организират откриване с коктейли за избрани гости, то ние всяка година правим парти за всички почитатели на София Филм Фест. Вярваме, че фестивалите са мястото за експерименти, за създаване на контакт между различни артисти и в крайна сметка за изграждане на културна среда. Макар и дъщерен фестивал на Международния София Филм Фест, се стараем да използваме тази възможност по най-добрия начин за варненци", разкриват организаторите.

Селекцията на филмовата програма, съпътстващите проекти в лицето на "Екран за нови кинематографисти" и форматът на откриването са запазена марка на варненското издание и се работят по начин, който органически ги свързва с варненската публика.

"Тази година например слагаме основен акцент на темата Армения за откриването именно заради изключително изявената арменска общност в нашия град. Just a product също са дългообмислян ход на отдаване на дължимото към музикален стил, който е най-представителен за нашия град в национален мащаб. Фестивалът във Варна се превърна в неделима част от културния календар на всеки любител на киното и откриването му е едно от чаканите събития", сподели Александър Николов, организатор на София Филм Фест-Варна’15.