Италия не иска да виждат българи до мача на "Васил Левски"

Спорт

11-03-2015, 10:05

Снимка:

lap.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дългият списък от изисквания към БФС започва със специален автобус на пистата за отбора и продължава с паспортен контрол без досег до случайни пасажери

Италия пристига с куп капризи на борда на чартъра си за европейската квалификация с България на 28 март. Четирикратните световни шампиони не искат дори да зърнат български журналист или фен на летище София при пристигането си в деня преди мача. Дългият списък от изисквания към Българския футболен съюз (БФС) започва със специален автобус на пистата за отбора и продължава с паспортен контрол без досег до случайни пасажери и други подобни екстри.

„Скуадрата" настоява от летището автобусът направо да отведе отбора за официална тренировка на арената за двубоя - стадион „Васил Левски", под ескорт на поне 2 патрулки. А след заниманието съперникът ще се оттегли да почива под засилена охрана в хотел „Хилтън" - любимо място на всички италиански отбори за мачове у нас.

Домакините планират 8 гишета за паспортен контрол да работят само за „адзурите" след кацането в изолация от външни лица. Има също вариант проверката на документите да се извърши в автобуса, но едва ли нашите власти ще го приемат. Със сигурност обаче ще се изолира трасе, по което на терминал 2 играчите и щабът да минат бързо, без досег до репортери и ловци на автографи.

Италиански тим не за първи път изпитва страх от обстановката в България. В началото на века „Милан" не направи дори официална тренировка за мача реванш с ЦСКА. Нещо повече - отборът разгрява в залата на „Българска армия" и се появи направо за първия съдийски сигнал.

Капризи проявиха и английските национали през 2011-а, които също бяха тотално изолирани при престоя си в София и се измъкнаха бързо през през правителствения ВИП.