31-годишна варненка обра хранителен магазин

Хванаха трима младоци крали коли и вещи

31-годишна жена обра хранителен магазин на ул. "Филип Тотю" във Варна. Вчера крадлата с инициали М.Ж. награбила продукти за около стотина лева от стелажите на магазина и успяла да ги изнесе. По-късно обаче била открита и задържана за 24 часа в участъка. По случая е образувано досъдебно производство и дамата ще се сбогува с чистото си досие.

23-годишен обирджия пък се вмъкнал през отворено прозорче на заведение за хранене в центъра на гр. "Вълчи дол". За разлика от "гладната" крадла той не посегнал на манджите, а грабнал лаптоп и мобилен телефон, като съобразително прибрал и зарядните им устройства. След подадения сигнал от стопаните на обекта е задържан за 72 часа Д.Н. от Вълчи дол, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаите в Игнатиево също имат повод да се похвалят с успешен улов на апаши. Те успяха да разобличат извършителите на взломна кражба на настолен компютър и акумулатор, задигнати на 6 март от частен дом. Крадците са Т.Т. на 18 години от село Доброглед , община Аксаково, неосъждан и непълнолетно момче от Игнатиево, също неосъждано. След разпита в полицията станало ясно, че тандемът има опит в кражбите. Хлапаците са успели да задигнат и "Форд", паркиран пред частен дом в Игнатиево. Автомобилът също е намерен и върнат на собственикът му. По случая е образувано досъдебно производство.

Още една открадната кола беше върната на стопаните им, след като беше разкрит извършителя на кражба на "Фолксваген", паркиран пред частен дом на ул. "В.Христов" във Варна. Бандитът е 20-годишен, от Девня, криминално проявен.

Късмет извади и собственикът на велосипед. Колелото било задигнато от междуетажна площадка на жилищен блок в кв. "Владиславово". Пишман крадецът е на 38 години от Варна с инициали Б.Д. от Варна, осъждан. Возилото е открито и върнато на законният му притежател. По двата случая е образувано досъдебно производство.