Кметът: Крадците на плочки са заловени

Разпитват ги в полицията

Крадците, които изнесоха тротоарните плочи от бул. "Христо Ботев" във Вара са хванати. 

"Преди малко ме информираха, че извършителите са заловени. Образувана е преписка. Ще следим за наказанието". Това написа във Фейсбук преди малко кметът Иван Портних в отговор на многобройни запитвания по темата на стената на личния му профил.

Някои от коментиращите пък помагат в издирването с ново инфо - някой е издирил камиона на снимката, друг предлага координати на шофьора му.

"Преди малко намерих обявата за транспортни услуги и продажбата на камиончето. Кмете, някой трябва да разпита собственика поне къде е доставил плочките да каже...", коментира Деница Иванова на стената на кмета и добавя принтскрийн на обявата:

От полицията не отрекоха информацията с уточнението, че двете заловени лица все още се разпитват и се изяснява тяхната съпричастност към деянието.  "Ако гражданите, заснели микробуса, се бяха обадили на телефон 112, щяхме да реагираме много по-бързо и всичко щеше да е свършило още вчера", коментираха от пресслужбата на полицията.

Малко по-рано днес зам.-кметът Христо Иванов обяви награда от 300 лева за всеки, който даде информация за крадците. От думите му стана ясно, че част от откраднатите тротоарни плочи са открити в Аспарухово.