Дарете обяд на гладуващи майки!

Вместо да изпиете чаша вода в заведение, нахранете самотна майка за 1,50 лв.

Общо 280 майки и деца получават храна само 5 дни в седмицата от социалната кухня на ул. "Драва Собоулч" 7а във Варна. 280 майки и деца гладуват през останалите 2 дни.

До момента, добър човек е финансирал съботното хранене, но вече не може да го прави. И не са имали сърце да им кажат, че повече храна няма да има. Това можем да променим заедно. Няма значение дали е справедливо, или не! Важното е, че можем да го променим!

С този призив се обръщат към нас група добри хора, обединени в хуманната си мисия под мотото "Сити души".

"Животът е нещо прекрасно, особено когато знаеш, че не си сама. В противен случай това може да е нещо ужасяващо страшно за жена, която няма на кого да разчита. И все пак намираш сили напук на самотата, трудностите и сблъсъка с толкова много емоции, отговорности и нови мигове, за които никой не е подготвен.

Институциите ги наричат "самотни майки", но коя майка всъщност е самотна, когато всеки ден може да погледне детските очи и искрено да се усмихне на своята рожба? Въпреки, че няма на кого да разчита. Всъщност има на кого, на нас. Не е справедливо една майка да се чувства самотна. Ние знаем, че е важно да не сме поредните, обърнали гръб на тези жени, които не са избрали лесния път и следват своята най-важна мисия, отредена от живота - да бъдат майки въпреки всичко!" Това се казва в призива към варненци, който можете да намерите на сайта на групата

От кухнята на ул. "Драва Собоулч" 7а са казали, че ще се вместят в 1.50 лв на порция. Това прави 420 лева за организирането на обяда за една събота и неделя. Но с 10 000 лева ще може реално да се осигури обяд без притеснения за следващите 24 седмици на тези жени и техните дечица. Токът и трудът ще са безвъзмездни от хората в кухнята.

"Никоя майка не бива да се чувства изоставена. Защото ако заедно успеем в тази мисия и тези майки, и аз, и ти, всички ние ще сме със сити души! Това е нещо безценно!", четем на страницата на инициаторите.

"Аз съм Поли. Видях събитието за организиране на топъл обяд за самотните майки, което Никола Куташки инициира и заедно с Иво Илиев и приятели решихме да разраснем кампанията и да въвлечем повече хора в нея. Можете да ни пишете без да се притеснявате, да се интересувате за подробности по кампанията - ние оставаме на разположение да даваме постоянна информация и в крайна сметка - обнадеждени сме, че заедно можем да направим нещо наистина ценно! Всеки може да помогне!", споделя една от инициаторите.

Вече са налице и първите реакции в социалната мрежа. Ето какво пише един от потребителите там: "Не съм добър в математиката, но по мои прости груби сметки във Варна със сигурност има поне 7000 жители, които днес са дали 1,50 лева за минерална вода в някое заведение, без изобщо да се замислят. За сума от 1,50 лева социалната кухня дава цяла порция обяд за една самотна майка. Ако тези 7000 жители отделят еднократно 1,50 лева, ще се събере сума, с която всички т.нар. "самотни майки" от Варна ще получават обяд всеки уикенд в продължение на цели 24 седмици. Защото държавата не им осигурява храна за събота и неделя".

Всяко дарение е от значение за кампания като тази. Без значение от размера му, важен е броят на хората, които ще се включат в тази инициатива - именно те могат да я направят успешна.

"Ако не можете да отделите дори малка сума - винаги можете да натиснете BOOST бутона - той повишава пулса на тази кампания и тя ще бъде рекламирана от Collectim, с цел достигане до по-широка аудитория от съмишленици", коментират организаторите. И допълват:

"Споделете кампанията. Всеки шум, който успеем да създадем около този казус - може да доведе до една по-щастлива развръзка!"

Вече има и банкова сметка, към която можете да превеждате своите дарения.

IBAN: BG10RZBB91551005701324
BIC: RZBBBGSF
REIFFEISEN BANK
Титуляр: Колектим ЕООД
Като основание за превода - пишете "Кампания СИТИ души". Пари могат да се преведат и чрез PayPal.