Черно море приключи редовния сезон с победа

ВИДЕО: "Моряците" биха неочаквано трудно Хасково

Черно море завърши с победа редовния сезон в „А” група. В първия мач от последния кръг на първия дял на първенството „моряците” се наложиха с 1:0 като домакини на Хасково.

Домакините доминираха от началото на мача и успяха да организират няколко опасни атаки още в първите минути. Още 12-ата минута се наложи треньорът на гостите Емил Велев се наложи да направи принудителна вратарска смяна. Кирил Акалски пострада при сблъсък с Вилян Бижев и отстъпи мястото си на Николай Банков.

В 15-ата минута топката влезе във вратата на Хасково. След изстрел на Коконов в гредата Бижев бе точен при добавката, но се оказа, че е в засада и гол не бе зачетен.

Последваха още няколко удара по посока на вратата на Банков, като с пропуски се отчетоха Бижев и Расим, а с добри намеси блесна и влезлият като резерва страж на Хасково.

Гостите създадоха първа по-интересна ситуация в 27-ата мин., но удар на Алексиев мина покрай страничната греда, а 10 минути по-късно и Марем застраши вратата на „моряците”, но ударът му с глава не бе достатъчно точен.

В добавеното време на първата част се стигна до дузпа за Черно море. Тя бе отсъдена за нарушение на Крумов, който изблъска, макар и с рамо, Расим в наказателното поле, а решението на рефера Мартин Стоименов разбира се предизвика недоволство от страна на футболистите на Хасково. Стенио бе точен от бялата точка и откри резултата – 1:0 в полза на Черно море.

След почивката двата тима започнаха доста активно и създадоха по няколко опасни атаки. Удар на Ернандес в 52-ата мин. бе отразен от Банков, а гостите отврънаха минута по-късно с удар с глава на Алексиев.

Отново Алексиев в 55-ата мин. опита далечен шут, а малко след това примерът му последва и Лозев, като и двамата не успяха да уцелят вратата.

Бижев също опита шанса си с глава след центриране на Ернандес в 64-ата мин., но и той нямаше шанс.

В 72-ата минута Бакари пък претендира за нова дузпа за Черно море, но този път реферът подмина ситуацията.

В края на мача Бакари също нанесе опасен удар, а Коконов дори прати топката в мрежата на гостите, но за втори път в срещата попадение за домакините не бе зачетено заради засада. В добавеното време Банков още веднъж спаси, този път изстрел на Курьор и до нови голове в срещата така и не се достигна и тя завърши при този реултат 1:0.

Крайният изход от двубоя не донесе промени в класирането. Черно море завършва редовния сезон на шампионата на 8-о място с 31 точки, а Хасково остава последен с едва 7 точки, като в момента е на 13 от спасителната 10-а позиция.