Обират домове във "Възраждане", докато стопаните спят

Крими

14-03-2015, 09:57

Снимка:

Google Street View

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разбиха банда за домашни обири

Подозират мургави от Каменар, че стоят зад обирите в комплекс "Евросити"

Няма дограма, която да се опре на шайка крадци, които от година тормозят живеещите в жилищен комплекс "Евросити" в кв. "Възраждане" във Варна. Потърпевши се жалваха пред Varnautre.bg, че апашите влизат напълно спокойно нощем, докато стопаните спят, и си прибарт лаптопи, телефони, таблети, бижута и пари.

"Влязоха у дома посред нощ - между 2:30 и 5:30 часа и ни обраха. Щетите не бяха кой знае какви, но чувството, че сякаш зъл дух е шетал в дома ти е отвратително", разказва читателка. Тя споделя още, че съседите им са били обрани по същият начин съвсем наскоро, но при тях ударът е бил доста по-сериозен и са нанесени щети за около 20 000 лв.

Обраните семейства в повечето случаи били с малки деца и родителите силно се притесняват, че може нападателите да изплашат малчуганите, които неволно да станат свидетели на обира. Многократно са подавани жалби в полицията.

Оттам споделили подозренията си, че бандитите са мургави от Каменар или кварталните наркомани. Призовават се живеещите в района да вземат мерки да защитят личното си имущество, като сигнализират на тел. 112 в случай, че имат информация или подозрения за нападателите.