Марковски: Смъртното наказание никога няма да бъде въведено

"Не може да се загърбят фактите за тежката ромска престъпност. А за престъпността на "белите якички"- там е ужасно"

"Смъртното наказание никога няма да бъде въведено в България”. Това заяви адвокат Марин Марковски за "Здравей, България" във връзка с възникналия наново дебат след убийството на студентката Вероника.
Адвокатът коментира, че на хората вече им е омръзнало от зверски и жестоки престъпления, които мачкат и унищожават. Според него особено висок процент роми извършват подобни деяния.

"Не може да се загърбят фактите за тежката ромска престъпност. А за престъпността на "белите якички"- там е ужасно", заяви Марковски.

По думите му, дебат за смъртното наказание винаги ще има, но юридически е безсмислено да се коментират подобни теми. През 2008г. страната ни ратифицира Лисабонския договор, в който ясно се казва, че страни-членки на ЕС не могат да издават смъртни присъди. Така, за да постановим подобно наказание, трябва да излезем от ЕС и НАТО.

"Ние от "Патриотичния фронт” сме категорично против отменянето на доживотния затвор без право на замяна. Смятаме, че при липсата на смъртно наказание все пак трябва да има някаква справедливост и възмездие за близките на хората, които са убити по особено жесток начин”, заяви депутатът Юлиан Ангелов.