Млад бранител пред дебют за Черно море

В групата за двубоя с Марек се очаква да попадне и Даниел Георгиев

Младият централен бранител на Черно море Тони Стоичков може да направи официален дебют с фланелката на Черно море този петък. Стоичков подписа с "моряците" в края на февруари, след като разтрогна официално договора си с ЦСКА. Той взе участие в контролите по време на лагера в Анталия и в мача с Дунав (Русе), но до този момент бранителят играеше единствено за дублиращия отбор на "моряците".

Предвид кадровите проблеми, които измъчват треньора на Черно море Никола Спасов, специалистът ще вземе  младия футболист в групата за двубоя с Марек на Тича от 15,30 ч., като в зависимост от развоя на срещата ще прецени дали ще го пусне в игра.

За мача с Марек Спасов няма да може да разчита на десния бек Стефан Станчев, който е с проблеми в глезена от мача с Локо (Сф), капитана Кирил Котев и халфа Петър Златинов. Последните двама карат треньорски курс за лиценз "Б" в София и ще се завърнат в морската столица в края на седмицата. Халфът Марк Клок пък е наказан за една среща заради натрупани жълти картони. Под въпрос до последно е и Георги Божилов, който все още не е готов на 100% за игра.

За първи път след 7 месеца след операцията на скъсани връзки в групата за двубоя с Марек се очаква да попадне опитният Даниел Георгиев. Той записа първи игрови минути през календарната година в мача на дублиращия тим при домакинството с Локо (Сф). Варненци завършиха 0:0, като Георгиев пропусна дузпа в самото начало на срещата.