На пазар: Хапваме пролетна салата за 2,30

Парите

20-03-2015, 17:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Лешниците вървят по 40 лева за кило

Все още висока цена от 0,80 лв. за брой държат зелените салати на варненския пазар. Връзка репички върви по левче, а зеленият лук по 0,50 лв. Спанакът, броколите и карфиолът са здравословни за нашата трапеза и много прпоръчвани от диетолозите. Цената им за килограм е 4 лв. Толкова се търгува и патладжанът по варненските тържища. Пълнените пиперки също са деликатес, тъй като цената на зеленчука е около 3,80 лв. за килограм.

Краставиците запазват цената си от началото на седмицата от 1,80 лв. Най-скъпо за 2,80 вървят на пазар "Чаталджа". Пак там са най-скъпите домати за 4,50, при цена от 2,20 лв. по останалите пазари. Леко е поскъпнало зелето, което през уикенда ще се търгува на цена от 1,50 лв. за килограм. Чесънът е най-евтин на Централният пазар, най-скъпо за 5,80 лв. върви на "Чаталджа". Най-евтини картофи от 0,60 лв. за килограм ще намерите на "Часовника". Най-евтиният плод остават ябълките, които ще намерите за левче на Централния пазар, но цената им стига до 4 лева на "Чаталджа". За по 1,40 лв. можете да си купите и килограм портокали. Мандарините и лимоните вървят между 2 лв. и 3 лв. за килограм. Сравнително скъпи за сезона остават бананите, чиято цена варира между 2,80 лв. и 3,20 лв. за килограм. Гроздето остава скъпо удоволствие с цена около 10 лева. Най-евтино за 6,50 лв. ще го намерите на пазар "Часовника".

Суровите ядки също държат доста високи цени. Най-скъпи са лешниците с цена от 40 лева за килограм, следвани от бразилските орехи за 28 лева на кило и родните орехи за 25 лв.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Разсад

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар