Събират обувки за децата от дома в Кранево

Животът

22-03-2015, 09:19

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самотни майки молят за обувки за децата си

Нека помогнем не по Коледа и Великден, а сега!

Тръгва акция за набиране на обувки, чорапи и дрехи за децата от дома в Кранево ПУ "Академик Тодор Самодумов".

"Всеки от вас, който има стари, нови, използвани или неизползвани обувки, годни за ползване и иска да ги дари, може да го направи" пишат във Фейсбук инициаторите на акцията.

Видът и сезонът на обувките нямат значение, тъй като всичко, което не е предназначено за този сезон се прибира за следващия и се раздава при първа необходимост!

Децата в дома са на възраст от 7 до 18 год. Номерата, които са по-наложащи са от 36 до 39 за момичета, като 38 и 39 са най-необходими и от 37 до 42 за момчета, като 40 - 42 са най-нужни.

"Хората в нужда, хората в неравностойно положение са около нас винаги и навсякъде. А ние се сещаме, че някой има нужда да му подадем ръка чак когато осъзнаем, че ние имаме достатъчно, а някой навън няма. Затова покрай други наши инициативи решихме да помогнем - не по Коледа, не по Великден, а сега! Ей така, без повод, просто защото едно от нашите момичета ни спомена, че в дома за деца в Кранево имат сериозен недостиг на обувки", пишат още организаторите на акцията.

Кампанията няма срок, но всеки, който има желание да помогне може да побърза, тъй като на 24 март ще бъде занесена и първата партида дарения.

Повече информация можете да получите на телефон 0898 50 61 18 - Маргарита Киндова Адресът на който можете да носите своите дарения е ул. "Радко Димитриев" 64, под Трета гимназия във Варна или "Работилница Хорце". След 18:00 часа в залата на Ритъм 7/8 на ул. "Иван Срацимир" 2А, сградата на БИЛА на колхозния пазар, ет. 2, Динамик фитнес.