Българи ще произвеждат цветен хляб в Лондон

Общество

23-03-2015, 10:56

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

За да осъществят проекта си, те разчитат на онлайн сайт, който подпомага иновациите в бизнеса

Трима русенци са на път да сбъднат мечтата си да произвеждат цветен хляб, но в Лондон. Те са патентовали продукта си през 2002 г., но поради липса на средства не са успели да развият бизнеса си у нас, съобщи БНТ.

За да осъществят проекта си във Великобритания, българите разчитат на онлайн сайт, който подпомага иновациите в бизнеса.

Преди 15 години съдружниците Стилян, Искрен и Висарион започват да произвеждат в Русе и Казанлък цветен хляб, като използват домати, цвекло, спанак и чушки. След година обаче са принудени да затворят фурните си, защото цените на тока започват да растат нагоре и не успяват да се справят с останалите разходи.

Хлебопроизводителите заминават за Лондон с надеждата, че там ще могат да развият бизнеса си по-успешно. Като за начало те започват работа в строителството.

Те се надяват, че до два месеца ще успеят да съберат 18 000 паунда от потребителите на сайта, които са харесали идеята за шарения хляб.

Тримата българи искат да произвеждат уникални цветни сандвичи. Оказва се, че цветният хляб не е единствената им иновативна идея. Те са автори и на рецепта за газирана ракия.