2 години затвор за кражба на два телефона

Крими

23-03-2015, 15:54

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20-годишният апаш задигнал телефоните от частна детска забавачка

Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна по отношение на 20-годишен столичанин, извършил при повторност кражба на мобилни телефони. Делото срещу 20-годишният М. Иванов бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. След редуциране на наложеното му наказание с 1/3, той бе осъден на 2 години затвор при първоначален строг режим.

Подсъдимият бе признат за виновен, че преди обяд на 28 май миналата година, от частна детска забавачка за деца до 7-годишна възраст в централната част на Варна, отнел два мобилни телефона, на обща стойност около 700 лева. Телефоните били оставени върху шкафчета в коридора на забавачката от аниматори към центъра, които по това време били извели поверените им деца за игра на двора.

Подсъдимият младеж бил забелязан от една от аниматорите да влиза в сградата, но не му обърнала внимание, мислейки че е доставчик на стоки за детския център. Подсъдимият се разпоредил с чуждите телефони като ги оставил първоначално в заложна къща, откъдето впоследствие те били откупени от негов познат и продадени на трети лица. 20-годишният младеж страда от вредна употреба на амфетамини и марихуана и е многократно осъждан за престъпления против собствеността на гражданите. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок