Черно море набляга на комплексни тренировки през паузата

Стефан Станчев започна занимания с постепенно натоварване

Отборът на Черно море ще се готви с комплексни тренировки през паузата, която е продиктувана от евроквалификациите на националния отбор. Това каза треньорът на "моряците" Никола Спасов.

"Ще използваме паузата в първенството, за да се подготвим добре за мачовете от шампионата и Купата на България. Това е един добър период именно за тази цел. Няма да наблягаме само на физическата подготовка. Ще тренираме комплексно. Футболът не е само физически натоварвания", сподели Спасов.

Иначе футболистите на Черно море направиха днес встъпителна тренировка на стадион “Тича” след двата дни почивка. Участие в нея взе капитанът Кирил Котев и полузащитникът Петър Златинов, който отсъстваха през миналата седмица и не взеха участие в мача с Марек заради треньорски курс в София. Заниманието пропусна Бекир Расим, който е с младежкия национален отбор на лагер преди евроквалификацията с Уелс в Кардиф.

В състава няма контузии от мача с дупничани, спечелен с 1:0 във Варна в петък. С постепенно натоварване започна занимания бранителят Стефан Станчев, който страда от травма на глезена.

Преди заниманието за 27-ия си рожден ден (който беше в неделя) почерпи националът на Мартиника Матиас Курьор.