Варненски адвокат източил 2 млн. лв. от Енерго Про

Красимир Тодоров сключвал договор в мъртъвци, твърдят от дружеството

Адвокат от Варна е източил близо 2 млн. лв. от "Енерго-Про", сключвайки договори с мъртъвци. Това каза изпълнителният директор на дружеството Стефан Абаджиев пред ТВ7 .

Адвокат Красимир Тодоров, по думите на Абаджиев, е фалшифицирал документи и пълномощни. Той разполагал с информация за това към кои клиенти дружеството има дългове и прехвърлял тези дългове на фирми.

От "Енерго-про" са идентифицирали една от къртиците, които е осигурявала достъп до конфиденциалната информация на Тодоров. Течът обаче не спира.

Адвокат Тодоров по думите на Абаджиев използва много умело вратички в закона и успява да разбие един дълг на десетки фирми, което води до реализиране на също толкова дела за електроразпределителното дружество и съответните разходи по тях.

Абаджиев даде пример с дълг от 1 354 лв. като дружеството реално изплаща около 28 000 лв. Дейността на Тодоров "Енерго-про" следи от 2012 г. , като Абаджиев твърди, че адвокатът е реализирал стотици дела срещу дружеството. Загубите са за около 1,2 млн. лв на година. 

Адвокат Красимир Тодоров получи право на реплика в предаването на телевизията. Той се включи по телефона и категорично отрече да е извършвал въпросните измами. По думите му "Енерго -про" води война срещу него и иска да го елиминира. Той обаче заяви, че е спокоен, защото законът е на негова страна и разполага с документация за всички извършени дейности от него. Освен това е подготвил още 100 нови дела срещу дружеството.