Днес е Часът на Земята!

Животът

28-03-2015, 09:41

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината гаси лампите за „Часът на Земята”

На входа на Морската градина, младежки организации подготвят светлинно и LED зрелище

Днес е "Часът на Земята". От 20:30 часа ще останем на тъмно за един час, в символичен жест към природата. Часът на Земята е най-голямото природозащитно събитие в света, с над милиард поддръжници, повече от 7000 града изключват светлините на емблематични сгради, а стотици събития събират подкрепа за конкретни природозащитни идеи и проекти.

В България посветихме празника на реките, които имат нужда от нашата грижа. "Хората нямаме възможностите на природата и всеки път когато се опитаме да възстановим нещо унищожено, за нас е страшно трудно и понякога се проваляме. Затова е изключително важно да опазим това, което имаме", призова Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България.

Петицията, която предлага законодателни решенията на неотложните речни проблеми набира сили и ще продължим да събираме подписи на двете събития за "Часът на Земята" - в София и Варна.

Във Варна предшестващите гасенето на лампите събития започват в 18 часа. Във Фестивалния и конгресен център ще има безплатна прожекция на документалния филм DamNation. Преди филма експерти на WWF и представители на партньорски организации ще разкажат за проблемите на българските реки. След това, на входа на Морската градина, младежки организации подготвят светлинно и LED зрелище по случай "Часът на Земята".

Каним всички да споделят снимки от своето събитие за "Часът на Земята", които да публикуваме след празника.