Кандидатстването за детска градина стартира от днес

Животът

01-04-2015, 08:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Директорите ще проверяват за наличие и липса на задължения към Община Варна по електронен път

2 328 са свободните места в първа група в детските градини във Варна, за които тази година могат да кандидатстват родителите на малчугани, родени през 2012 година.

381 са свободните места в яслените групи към обединените детски заведения, предвидени за деца, родени през 2013 и 2014 година.

Подаването на документите за новия прием започва днес и ще продължи до 8-ми май. Класирането ще бъде обявено в края на месец май, съобщиха от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в община Варна.Всеки филиал е неделима част от конкретна детска градина и класирането на децата е общо. Обявените в електронния регистър свободни места за филиалите са за информация на родителите при избора им на детско заведение, поясниха от дирекцията.Директорите на детски градини ще проверяват за наличие и липса на задължения към Община Варна по електронен път. Хартиеният документ, който се издава от дирекция "Местни данъци" вече не е задължителен. Такъв се изисква единствено, ако по технически причини системата за проверка на данъци не работи.Удостоверението за наличие и липса на задължения е един от документите, които трябва да се представят при записване на дете в детска градина.Според критериите при кандидатстване единият от родителите, с постоянен адрес в община Варна, трябва да представи още:
•заявление по образец;
•оригиналите и копията на акта за раждане на детето и личната карта на родителя;
•документ от работодател, че работи с трудов договор /документът трябва да съдържа изх.№, мокър печат с подпис, БУЛСТАТ на фирмата;
•заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, ако родителят е самоосигуряващ се;
•актуален документ за регистрация от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е безработен.