Грабителят на телефони от деца остава зад решетките

Крими

03-04-2015, 11:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заловиха нападателя на деца във Варна

Полицията издирва нападател на деца във Варна

Нападателят обитавал изоставени сгради

Районeн съд – Варна остави зад решетките за постояно нападателя на деца - 34-годишния Р. И. Той е привлечен като обвиняем за извършени грабежи на телефонни апарати от подрастващи. Деянията са извършени в непродължителен период от време в централната част на Варна, при условията на продължавано престъпление, като с дързост и употреба на физическа сила са отнемани мобилни телефони на деца и младежи.

Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 34-годишният Р.И. не обитава постоянното си местоживеене и пребивава в отделни изоставени сгради. Обвиняемият има предходна съдимост за извършено от него посегателство над собствеността. Съдът отчете високата обществена опасност, предвид факта, че пострадалите от деянието са изключително уязвими членове на обществото – в детска и младежка възраст. Като взе предвид и интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността 34-год. Р.И. да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 8 април от 13 часа.