Дани Георгиев: В съблекалнята си говорим за Лига Европа

Защо да не спечелим купата!? Няма да играем срещу Реал Мадрид

Халфът на Черно море Даниел Георгиев заяви, че тимът може да измъкне поне точка от гостуването си на "Герена", както и да спечели Купата на България. Във вторник варненци приемат Локомотив (Пловдив) в първи полуфинален двубой от турнирната надпревара.

"И на нас, и на Левски ни предстоят по-важни мачове за Купата на България. Това не означава, че ще отбиваме номера. Левски е голям дразнител. Надявам се, че ще се получи хубав двубой. Не мисля, че тези от нас, които вземат участие в него, ще се пазят за двубоя с Локомотив (Пловдив). Ако можем да вземем трите точки срещу Левски, защо да не го направим!? Няма никакво успокоение. Напротив", категоричен е Георгиев преди сблъсъка с 26-кратния шампион на България.

"Колкото до купата - всичко друго освен финал би било голям провал за отбора ни. В Локомотив няма да има напрежение. Съперникът ни гледа да спаси лиценза си, да остане в "А" група. Това не означава, че ще дойде във Варна, колкото да мине мачът. Все пак това е полуфинал и залогът е голям. Очаквам и те да са мобилизирани. В съблекалнята си говорим за Лига Европа. Все пак, ако отидем на финал, там мачът вече е един и всичко може да стане. Защо да не спечелим купата!? Няма да играем срещу Реал Мадрид. Все пак първо трябва да отстраним Локомотив", допълни още бившият футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив).