26 литра дъжд на квадрат паднали във Варна, утре оранжев код за вятър

Животът

06-04-2015, 17:40

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 литра на квадрат се изливат във Варна

Граждани са сигнализирали за затруднен трафик по няколко улици

26 литра дъжда на квадратен метър са се излели от 4 часа сутринта до 15 часа днес следобед в морската столица, съобщиха от Националната служба по метеорология и хидрология – Варна. Според синоптичната прогноза през денонощието времето ще остане облачно, ще продължи да вали, въпреки временното отслабване и спиране на дъжда след полунощ. Оранжевият код, който днес бе обявен във Варна заради обилните валежи, остава в сила и утре. Този път обаче ще е заради силен вятър. Очаква се да е със скорост 20-24 м/сек. 

Няма сигнали за сериозни проблеми с дъжда, не е постъпвала информация за наводнени училища и детски градини. Граждани са сигнализирали за затруднен трафик по няколко улици, но никъде в града не се е налагало спиране на движението на автомобили. Извършена е проверка на охранителните канали в Аспарухово, водата се оттича нормално, съобщи началникът на отдел "Дейности по защита на населението" Купен Пашов.

По данни на метеоролозите в Североизточна България ще превали и мокър сняг. Утре привечер валежите ще започнат да спират. Вятърът от северозапад чувствително ще се усили и поривите му в северната част на района и по крайбрежието ще достигат 22-24 м/сек. Минималните температури ще са между 1 и 6, а максималните с 1-2 градуса по-високи. Вълнение на морето 3-4 бала, утре в открито море 4-5. Температура на морската вода 6-8 градуса.

За Варна минимална температура около 4, максимална около 6 градуса.