"Път за всеки" минава през Варна

Новият спектакъл на децата от "Петлите" гледаме безплатно на 8 април, от 18.00 часа в залата на Младежкия дом

Новият спектакъл на децата от "Петлите" – "Път за всеки" ще бъде поставен във Варна на 8 април, от 18.00 часа в залата на Младежкия дом в града. Той е част от третото поредно Национално турне на формацията, която е създадена от деца от бургаското сиропиталище.

10 града, 35 бургаски таланти, внушителни пироефекти и завладяваща музикална емоция представя танцова формация "Петлите" в най-новия си проект "Път за всеки". Турнето ще продължи до 1-ви юни.


12 от младежите сега са възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип в Бургас. Имено те са създатели на успешната формация с над 200 национални участия и повече от 80 български и международни награди. Останалите деца са част от клуб по латино танци.

"Най-големият танцьор скоро ще навърши 17, а най-малкият е на 12 години. Всички деца се интегрират прекрасно, имат самочувствие и очакват с нетърпение поредната изява" - сподели Георги Димитров. Той е ръководител на формацията, неин създател и бивш възпитаник на бургаския интернат.

Турнето през 2015 е под патронажа на кмета на София – Йорданка Фандъкова и Димитър Никилов, кмет на Бургас.

През 2014 "Петлите" спечелиха специалната награда на община Севлиево на арт фестивал.
Поредното високо отличие на бургаските танцьори бе присъдено за мюзикъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем" по сценарий и режисура на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова.

Това е шестата награда за спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем" за изминалата година. Съставът завоюва две награди Гранд При от фестивалите във Варна и Русе и три индивидуални Първи награди от фестивала във Варна.

Уникалният бургаски проект, събира на една сцена деца от социални домове и техни връстници от семейства, каквато е и идеята на Георги Димитров.

Спектакълът бе видян от стотици хора по време на националното турне на "Петлите" из страната и имаше голям обществен отзвук.

През ноември 2014, драматичната история беше поставена като мюзикъл в зала 1 на НДК, тогава зад децата от "Петлите" на сцената излязоха 12 от най-големите поп, рок, рап и фолк звезди на България.