Търсим дългосрочни решения, за да подобрим здравето на нацията, увери Дариткова

Политика

08-04-2015, 13:15

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Докога бедна България ще готви медицински специалисти за богата Западна Европа, пита Миков

"Дебатът трябва да се изнесе над партийната му употреба", призова председателят на парламентарната здравна комисия

Търсим дългосрочните решения, за да подобрим стандартите за показатели на здравето на нацията. Това каза председателят на Комисията по здравеопазването и депутат от ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на групата във връзка с острата декларация на БСП срещу предложените промени в Закона за здравното осигуряване, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

"Готови сме на всякакви предложения. Ние сме готови да носим отговорност, да търсим добрите решения", добави депутатът.

Тя призова депутатите да търсят добри решения за здравето на нацията, защото пациентите и работещите в системата го заслужават.

"Истинският социалист иска да раздели всичко по равно – даже и греховете. Левицата боледува тежко, показва липса на всякаква ориентация и на законодателни познания. Имахте възможност година и половина да промените тези неща за друг облик на българското здравеопазване", припомни тя на представителите на БСП.

"Законодателната процедура дава възможност до утре народните представители от вашата партия да представят своите предложения в закона. Етапът на констатациите за проблемите в системата мина", уточни Даниела Дариткова.

Тя беше категорична, че дебатът трябва да се изнесе над партийната му употреба.