Възкръсналият Христос нека ни бъде пример за състрадателна и жертвена любов

Животът

11-04-2015, 12:55

Снимка:

bnr.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

С тези думи патриарх Неофит се обърна към всички православни българи в традиционното си благословение

Само вярата може да даде сили и мъдрост, мир и съгласие в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда.

С тази увереност българският патриарх Неофит се обръща към всички православни българи в традиционното си благословение за светлия християнски празник Възкресение Христово.

"Скъпи сънародници, в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда, само вярата може да укрепи нашето търпение, да ни даде сили и мъдрост да преодоляваме изпитанията, които животът ни поднася, само вярата може да внесе в сърцата ни мир и в обществото ни съгласие, да примири враждуващите, да съедини разделените, да напъти в истината заблудилите се", посочва патриархът.

"Възкръсналият Христос нека ни бъде пример за състрадателна и жертвена любов, която да ни примири с другите и изпълни живота ни със смисъл и радост", пожелава Негово светейшество на българите.

В своето благословение за предстоящия Великден патриарх Неофит отправя и пасхално приветствие към всички духовни чеда и към всички хора с добра воля - с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение.

"Нека Спасителят да вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Христос воскресе!" - с тези думи завършва благословението на патриарх Неофит към българския народ за Великден.