Един убит и двама ранени след масов бой във варненско село

Крими

13-04-2015, 10:22

Снимка:

© Bulgariautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пратиха екипи на Жандармерията да озаптяват копанарските кланове

Мъж загина след масов бой в село Чернево, във варненската община Суворово. Вчера, малко преди 20:00 часа е възникнало масово сбиване между две враждуващи групи, съобщиха от полицията. Мелето ескалирало и участниците в него извадили огнестрелни оръжия и започнали да се гърмят.

Вследствие на инцидента 26-годишен мъж от селото е прострелян и е починал. Други двама – на 27 и на 56 години, са настанени в болнично заведение с опасност на живота.

По случая има образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Работата по изясняване на обстоятелства, причини и съпричастни лица продължава. Към момента има четирима задържани за срок до 24 часа. В село Чернево са разположени екипи на Жандармерията. 

По информация на "24 часа" войната е избухнала между два копанарски рода по време на празника вчера. Копанарската фамилия от суворовското село Чернево нападнала съседите си от клана на златарите около 20 часа на Великден. Двете фамилии са единствените християнски и живеят на улица между българите, докато останалите роми-мюсюлмани са отделени в друга махала.

"Сблъсъкът е продължил до 21 часа. Първоначално е имало блъскане и преследване с автомобили. Копанарите са извадили оръжие и са започнали да стрелят, има един убит, а брат му е в тежко състояние след операция в болницата. И двамата са млади момчета на по двадесет и няколко години", разказва кметицата на Чернево Мирка Янева. Тя добавя, че колата на златарите е надупчена от куршуми.

За няма нищо стана кавгата, разказва възрастна ромка от златарите, която снощи около 2 часа е била пред операционната в болница "Св. Анна" във Варна. Според кметицата обаче, е имало стара вражда между двата християнски клана, която се възпламенила отново на Великден.

Простреляният фатално е улучен в главата, а брат му е с натрошен череп от удари с бухалка. Още един е прострелян в гърдите, който също е бил опериран снощи в полунощ. Имало е още трима ранени, които са освободени за домашно лечение.