Проверката на "Вероника" с резултат до края на месеца

Дотогава няма да се дава извадкова информация, за да не се компрометира проверката

Детайлната проверка за рухването на хотел "Вероника" в комплекса Слънчев ден край Варна ще приключи на 30 април. Това съобщи на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
"За Слънчев ден има издадена заповед за спиране на строежа. Веднага след приключването на проверката ще бъде даден брифинг по темата. Дотогава няма да се дава извадкова информация, за да не се компрометира проверката и за да не се слагат думи в устата на някой, който не е извършил проверката", заяви Павлова.

Движението по магистралите ще е затруднено това лято, предупреди министърът и призова пътуващите по автомагистралите "Хемус" и "Тракия" да имат търпение. Платното на моста при Елешница на АМ "Хемус" е затворено от един месец. Причината са отворени фуги, каза министърът и уточни, че огромните дупки създават риск за пътуващите. "Надявам се тази сряда да бъдат гласувани на МС и отпуснати финансови средства. Приключва и зимният сезон и ще възложим цялостно ремонтиране на фугите и на този мост, но и на всички останали участъци от магистралите", коментира още Павлова.