Пореден цирк в Спартак 1918, Общото събрание пропадна

Спорт

15-04-2015, 11:17

Снимка:

VarnaUtre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фенове разпънаха транспарант "Вън мафията от Спартак"

Адвокатката, която представляваше Пиетро Белардели обаче, уточни, че няма юридическа пречка Общото събрание да се проведе

След невиждан цирк насроченото за днес годишно отчетно Общо събрание на Спартак 1918 пропадна. Причината е, че един от членовете на Общото събрание - адвокат Георги Вълев, заяви, че според закона италианците, които имаха интерес към Спартак в едногодишен срок могат да атакуват решенията на настоящия форум и съдът да ги обяви за нелигитимни. Адвокатката, която представляваше Пиетро Белардели обаче, уточни, че няма юридическа пречка Общото събрание да се проведе. "Дори да няма кворум, по устав се изчаква един час, форумът започва и взема решения. Няма никаква юридическа пречка това да не стане", заяви адвокат Бъчварова.

Тя разкри, че Пиетро Белардели има претенции за неполучени 80 000 евро от Спартак и ако не му бъдат платени, ще заведе съдебен иск. "Тези пари той ги е похарчил за екипировка и разходи за нови чужди футболисти. За него е въпрос на чест да спечели подобно дело. Парите не са му толкова важни", допълни Бъчварова.

Друг член на Общото събрание - Димчо Карачобанов, настояваше форумът да се проведе.След като това не стана обаче той предложи още утре Иван Петров да влезе във владение на Спартак и да възобнови дейността на клуба. Малко преди това самият Петров показа документ, че дължи правата на ФК Спартак от 1992 г., които са му предоставени чрез нотариус от тогавашния президент Николай Ишков. Въпросният клуб има съдебна регистрация и може да поднови дейността си по всяко време. "Който е спартаклия, утре в 10 ч. да дойде на стадиона", обяви Карачобанов преди края на разправиите.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА АДВОКАТЪТ НА ИТАЛИАНЦИТЕ: