340 деца нарисуваха своя Аватар

Фантастични същества и стихии оживяха под четката на малчуганите

Приключи Националният конкурс за детска рисунка "Моят Аватар".  Участваха повече от 340 деца и младежи на възраст от 4 до 19 години от различни градове- Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Русе, Бяла, Елена, Крън, Провадия, Попово, София, Стражица и други.

Много от рисунките са вдъхновени от популярната едноименна анимация и от игралния филм "Аватар", от фантастичния свят на елементи, стихии и същества, родени от въображението. Други младите художници пък умело разкриват със средствата на изобразителното изкуство представата за самия себе си - своя аватар и мечтаното свое превъплъщение.

Награждаването на отличниците в различните възрастови групи ще се състои на 17 април от 18 часа в Арт салона на Радио Варна на бул. "Приморски" 22. Събитието ще е съпроводено с откриване на едноседмична изложба на творбите, участвали в конкурса "Моят Аватар".

Организатори на конкурса са Сдружението за творческа дейност и интеграция - Арт Визия Варна и БНР - Радио Варна, като част от програмата "Криле за начало" в подкрепа на талантливи деца и младежи.