Дистрибуторка на козметика измами своя приятелка

Крими

16-04-2015, 15:12

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Само с 1000 лева глоба се размина измамницата

1000 лева глоба наложи Районният съд във Варна на дистрибуторка на козметика за извършено документно престъпление. Съдът призна за виновна 34-годишната А. Антонова затова, че на неустановена дата в периода от август до 28 септември 2012 г., съставила неистински частен документ – пълномощно от името на друга жена. На 28 август 2012 г. подсъдимата употребила фалшивото пълномощно в пощенска станция във Варна, за да докаже, че има право да получи пратка с поръчани по фактура козметични продукти.

Подсъдимата била дистрибутор на популярна козметична компания. С цел да получава повече бонуси при поръчка на продукти от компанията, тя трябвало да препоръча други нови лица, които да станат дистрибутори. Помолила своя позната да й предостави копие от личната си карта, за да я регистрира с нейна препоръка в онлайн сайта на компанията като представител.

В първоначалния пакет с документи, който се предоставял на всеки нов представител, фигурирало и бланково пълномощно за получаване на поръчани продукти по фактури. Именно него използвала и попълнила подсъдимата, без знанието на своята позната, за да пусне заявка и получи доставка на козметика на стойност около 150 лева. Потърпевшата разбрала за неистинското пълномощно от нейно име, едва когато от козметичната компания я уведомили, че дължи заплащането на сумата и неустойка за просрочие.

Антонова е с чисто съдебно минало. Тя бе освободена от наказателна отговорност с налагане на административната санкция. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.