Даниел Пашов е новият шеф на варненската полиция (видео)

Той е началник на Първо РПУ на СДВР

Комисар Даниел Пашов оглавява варненската полиция. Той заема мястото на Николай Калчев, който преди два дни напусна по собствено желание. Причината за смяната е изключително ниската разкриваемост в морската столица. Варна се намира на последното 28-мо място по ефективност, каза Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. 

"Новият ви директор е с богат оперативен и управленски опит. Няма нищо общо и нищо родово с вашия регион", заяви Костов. Вижте още »

Главен комисар Даниел Пашов е роден на 12 март 1967 г. в Пловдив. Завършил е Висшия икономически институт "Карл Маркс" София, специалност "Счетоводство и контрол" като магистър счетоводител. Постъпил е на работа в МВР през 1993 г. на длъжност разузнавач към Първо РПУ на СДВР. Последователно е заемал длъжностите разузнавач, инспектор, началник група, началник сектор, зам.-началник РПУ. През 2009 г. е назначен като началник на Осмо РПУ към СДВР. През 2013 г. става началник на Първо РПУ София.

"Приех предложението, което за мен е сериозно предизвикателство. Добре дошли са тези служители, които си изпълняват задълженията, проявяват инициативност и упорство в борбата с престъпността на всички фронтове. Тези, които се справят, няма да останат незабелязани. В първата ми среща с кмета Иван Портних, която продължи няколко минути, той ми нахвърли част от проблемите в града. Надявам се с екипа ми да се справим, за да бъде доволна обществеността на Варна от работата на полицията и за да заслужим заплатите си", обърна се към варненските служители на МВР новият им пряк началник.

Главен инспектор Николай Панчев е новият шеф на "Охранителна полиция". Той също идва от София, където е работил с Пашов и е заемал същия пост в Първо районно управление.

ВИДЕО: Какво каза главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов