Лунни кратери и кал под Аспарухов мост (снимки)

Без цензура

17-04-2015, 17:32

Снимка:

Гражданинът репортер © Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кола се приземи по таван под моста

Хората от региона искат работни места и подобрения в инфраструктурата

Варненци, работещи в Южна промишлена зона, пропищяха от разбитата инфраструктура

Работещи в района на Южна промишлена зона, намираща се под Аспарухов мост във Варна, алармираха чрез Varnautre.bg за разбитата инфраструктура.

"Тук, на "острова" има редица пристанища, фирми, кораборемонтен завод, пожарна, военно поделение и т.н.т, в които работят хиляди хора. Тези хора ежедневно идват с личните си автомобили, тъй като няма редовен градски транспорт, което обаче е и причината за непрекъснати ремонти и безкрайни сметки от сервизи. Тук, пътната инфраструктура е под всякаква критика! Смело може да заявим, че вече почти няма асфалт! Да не говорим, че при по-обилни валежи тези огромни ями се запълват с вода и съвсем не се виждат", се посочва в писмо до редакцията.

Става ясно, че поради ремонт, извършен от ВиК Варна преди няколко години, района не разполага с отводнителни шахти. Всички те са били запълнени, което не позволява на водата да се оттича. И така на 15 м от морето се събират "локвички" колкото малки езера. Затова пътят никога не е сух и всичко потъва в кал. Тя от своя страна е предпоставка за катастрофи и задръствания.

"Отстрани на пътя дебнат и други сериозни опасности като счупени или изкривени от вятъра лампи, призраци на отминалите времена, разрушени спирки, стърчащи ламарини, очакващи следващият порив на вятъра, за да се освободят и да излетят от това забравено място.

"Положението е напълно извън контрол, мнозина могат да се "похвалят", че са губили регистрационните номера на автомобилите си във водата на пътя. Много са и автобусите, които са оставили тук по някоя ламарина или гума и са чакали да бъдат изтеглени!", жалват се хората.

Новите автобуси от линиите на градския транспорт също обслужват зоната. Не се знае обаче, при тези обстоятелства, колко дълго ще могат да го правят, преди да се повредят окончателно или фирмите превозвачи да откажат да работят в този район.

"А компетентните органи нехаят! Въпреки официалните писма, въпреки оплакванията... От нас се очаква да сме изрядни платци, но насреща получаваме това - разруха", коментират още хората и очакват чрез дадената гласност на проблема общината да вземе необходимите мерки за подобряване на инфраструктурата под моста.