Италианска актриса представя Сан Марино на фестивала "Откритие"

Варна Лайф

21-04-2015, 15:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Филомена Пизани твори и като театрален режисьор

Ученичка на американската откривателка на актьорски таланти Ивана Чъбък ще се изявява като певица на международния музикален поп фестивал "Откритие 2015", съобщиха организаторите на 24-тото издание на феста, който ще се проведе от 15 до 17 май във Варна. Младата певица Филомена Пизани през последните години гради успешна кариера като актриса и театрален режисьор в Италия. На варненската музикална сцена Филомена ще представи културата и изкуството на Република Сан Марино.

Талантливата красавица е привлечена от изкуствата от най-ранна възраст. Една от големите й страсти – театъра, открива когато е само на 15. Старт в артистичната й кариера й дава дебютът в театралната постановка "Пепеляшка" от Р. Де Симоне. Оттогава следват множество роли – в пиесата "Мъртвият Пиеро", "Домът на Бернарда Алба" на Лорка, в преработената версия на "Lisistrata" от Аристофан, комедията "Много шум за нищо" от Шекспир. С последната прави големия си актьорски дебют на сцената на Teatro Colosseo в Рим и решава да остане в Италия. През 2011 се дипломира като театрален и филмов рецензент.

Като актриса обаче израства след обучението си при откривателката на таланти Ивана Чъбък, през чиято школа за преминали звезди като Брад Пит, Чарлийз Терон, Антъни Хопкинс, Никълъс Кейдж, Ева Мендес.

Днес Филомена Пизани има в творческата си биография съвместни участия и работа с италиански актьори-легенди като Тони Сперандео, Джанкарло Джанини, Пиер Мария Чекини. Дебютът й като театрален режисьор е през 2013 в пиеса по "Листата на тревата" от Уитман. Само година по-късно я забелязва и музикалната критика, който й връчва своя приз в песенния фестивал "Questa Strana Storia". Заедно с режисьора Пепе Челентано, в момента Филомена работи в Teatro Diana в Неапол по мюзикъла "Не можеш да се промениш".