Строителна фирма цапа в "Приморски"

Мисия Варна

22-04-2015, 09:54

Снимка:

Снимка на читател

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От районното кметство не са направили нищо

Фирма е превърнала междублоково пространство в депо за строителни отпадъци, а районното кметство, на чиято територия се е случило това, не прави нищо. Това разказа читател на Varnautre.bg. 

След като гражданинът уведомил район "Приморски" за ситуацията, от там му отговорили следното: "Във връзка с Ваш сигнал подаден по електронната поща на район "Приморски" относно струпани отпадъци в пространство между ул. "Подполк. Свещаров" 24 и ул. "Братя Бъгстон" бл. 35, инспектори "Екологичен контрол" извършиха оглед на място.

Уведомяваме Ви, че строителната фирма в съседство е предупредена да не струпва строителни отпадъци в междублоковите пространства". 

Фирмата нито е почистила, нито е била глобена. "След подаден сигнал в кметство "Приморски" се случва нищо", коментира възмутеният жител на района. 

Складирането на строителни отпадъци около сгради, по улици площади, паркове, междублокови пространства и тротоари за повече от 24 часа се наказва с глоба, според Наредбата за обществен ред на територията на община Варна. Предвиденият в документа размер на глобата е от 10 до 150 лева.