Ученици от Варна на модно състезание с еко и траш модели

Животът

23-04-2015, 17:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всеки от отборите е претворил по свой начин мотото на състезанието "Мода и природа"

Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - Варна ще участва с два отбора състезание "Млади таланти в модата" на Пловдивския панаир на 24 април. Професионалните гимназии по мода ще представят своите най-нови творчески проекти в еко и траш модата. Найлонови торбички, електронни и други отпадъци са използвали учениците, за да се създадат своите модели. 

Всеки от отборите е претворил по свой начин мотото на състезанието "Мода и природа" като е използвал естествените материи, декорации и изненадващи аксесоари. Състезателите ще акцентират върху идеята, че трябва да се научим да черпим вдъхновение от красотата на природата, а не само да я ограбваме.

"Зелени" идеи – това са идеите, които ни помагат да запазим и превърнем света около себе си в една идея по-чист. Рециклираните дрехи дават нов живот на гардероба ни. В съвременната мода похватът за създаването на нови дрехи от стари се нарича "висше рециклиране".

Проектите на младите таланти ще бъдат оценявани от Албена Александрова - собственик на модна къща "Рошавата гарга", трикратен носител на "Златна игла"; проф. Христо Петров - ръководител катерда "Текстилна техника", Технически университет - София и Валери Захов – моден фотограф, соб ственик на Binet TV.

Събитието се провежда в рамките на седмата панорама на професионалното образование, организира от Министерството на образованието и науката. По същото време и на същото място учениците, обучаващи се по професиите Козметик и Фризьор ще защитят проектите си за грим и фризура в състезанието "Най-добър млад фризьор и гримьор". Техните умения и креативност ще бъдат оценявани от едни от най-изявените български коафьори Тодор Тошев и Ивайло Душкин.